Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Pred vami so pogoji poslovanja, s katerimi se strinjate ob registraciji ter na drugem koraku vašega naročila v naši spletni trgovini, zato jih pred uporabo le-te dobro preberite. Če se z njimi ne strinjate, vas prosimo da ne uporabljate naše spletne strani. Pogoji so sestavljeni po veljavni zakonodaji RS. Pogoji so temelj dobrega sodelovanja ter zavezujejo tako kupca / uporabnika, kot tudi nas kot prodajalca. Upravitelj spletne trgovine ima pravico do občasnega dopolnjevanja in spreminjanja teh splošnih pogojev. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na spletni strani www.b2b.megamiska.eu . Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembami in dopolnitvami, v kolikor po objavi sprememb nadaljuje z uporabo elektronskih storitev.

Naročilo

Naročila v naši spletni trgovini sprejemamo 24 ur na dan, razen v primeru višje sile (izpada strežnika, tehničnih napak,..). Kupec lahko izbira med izdelki objavljenimi v naši spletni trgovini. Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba nenehno spreminja in posodablja. Za morebitne tipkarske napake pri vnosu ne odgovarjamo. Kot veljavno naročilo velja naročilo preko spletne strani https://b2b.megamiska.eu, telefona 031/010-500 ali elektronske pošte info@megamiska.eu, pri čemer mora kupec navesti naslednje podatke: ime, priimek, naslov, poštna številka, mesto, telefonska številka ter opcijsko barva, velikost, količina oz. podatek, kateri je nujen za pravilno izvedbo naročilo. Po oddaji naročila v spletni trgovini ali po e-pošti kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Kljub našemu neprestanemu trudu vam ne moremo zagotoviti, da objavljene informacije in slike ne vsebujejo napak in pomanjkljivosti, ki niso pravne osnove za pritožbe.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina se skladno z zakonodajo RS zavezuje, da bo kupcu zagotovila naslednje:

 1. a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično št.,…)
 2. b) bistvene lastnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 1. c) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene
 1. d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 1. e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 2. f) način plačila in dostave
 3. g) časovno veljavnost ponudbe
 4. h) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 5. i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 1. j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli iz tehnoloških, pravnih ali poslovnih razlogov spremeni vsebino svojih spletnih strani ali spremeni posamezne parametre storitev ali storitve ukine brez predhodnega opozorila.

Varovanje osebnih podatkov

Obiskovalec spletne trgovine https://b2b.megamiska.eu ob registraciji vnese svoj elektronski naslov, ter določi želeno geslo. Če želite spremeniti elektronski naslov nam to sporočite na elektronski naslov info@megamiska.eu. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih posredujete na straneh naše spletne trgovine, zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe naročila in plačila. Vsi podatki, navedeni pri registraciji so namenjeni izključno poslovanju naše spletne trgovine in jih ne posredujemo tretji osebi. Ponudnik trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu. Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če uporabnik k temu izrecno pristane. Kot pristanek štejemo prijavo na e-novice preko spletne trgovine, obkljukano „prijava na e-novice“ ob registraciji ali zahteva za prijavo preko drugih sredstev komunikacije.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 1. Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 2. Jasno mora biti razvidno, kdo je pošiljatelj
 3. Željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Spletna stran vsebuje t. i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani.

Garancija 

Blago ima garancijo, če je tako določeno v garancijskem listu ali na računu. Blago ima vedno garancijo, če zanj tako določajo predpisi.

Garancijo je možno uveljavljati z garancijskim listom ali s predložitvijo kopije računa ter ob upoštevanju navodil izdajatelja garancije (prodajalec / proizvajalec). Uporabnik lahko uveljavlja garancijo za blago samo v garancijskem roku, ki je naveden na garancijskem listu ali na računu. Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:

 • okvare zaradi nepravilne ali neprimerne uporabe, mehanske poškodbe, malomarnega ravnanja ali višje sile,
 • posega s strani tretjih ali nepooblaščenih oseb oziroma v primeru vseh drugih sprememb na izdelku,
 • uporabe skupaj z drugimi izdelki, za katere proizvajalec ni izrecno predvidel skupne uporabe, ali pri dodajanju drugih neoriginalnih izdelkov,
 • v drugih primerih, ko to izrecno določa izdajatelj garancije.

Za uveljavljanje garancije in servisiranje izdelka se lahko uporabnik obrne na zastopnika proizvajalca, generalnega uvoznika ali pooblaščenega serviserja. Podatki o tem se nahajajo v garancijskem listu ali na računu, poleg tega pa se lahko uporabnik seznani z najnovejšimi podatki o zastopnikih, uvoznikih in pooblaščenih serviserjih tudi tako, da kontaktira prodajalca.

Pravice iz garancije

Proizvajalec mora na podlagi garancije zagotoviti odpravo napake najkasneje v roku 45 dni od prejema zahteve za odpravo napake, sicer mora izdelek nadomestiti z enakim novim in brezhibnim izdelkom ali vrniti kupnino. Proizvajalec je dolžan zagotoviti brezplačno popravilo in vzdrževanje izdelka ves čas garancijskega roka, po preteku tega roka pa le proti plačilu.

Cene 

Vse cene izdelkov so označene v evrih (EUR). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Označene cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup v spletni trgovini http://beta.megamiska.eu. Cena ne vključuje dostave razen v primeru, ko je navedeno drugače ali skupna vrednost nakupa ne preseže 50€.

Načini plačila 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (le na Območju Republike Slovenije); v primeru plačila z gotovino ob prevzemu, poštarju oz. dostavljalcu izročite gotovino in Pošta Slovenije oz. kurirska služba bo za vas opravila plačilo. Pri plačilu z gotovino ob prevzemu (Pošta Slovenije) plačate dodatno provizijo za odkupno poslovanje oz. plačilo UPN (univerzalnega plačilnega naloga), po ceniku Pošte Slovenije. Trenutno to znaša 1,05€. Pri kurirski službi je ta strošek vštet v ceno poštnine,
 • z nakazilom na poslovni račun ponudnika po ponudbi/predračunu. V primeru plačila na TRR, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki o računu, kamor je potrebno opraviti nakazilo. Dokler ne dobite elektronskega sporočila, ne nakazujte kupnine,
 • z debetno (predplačniško) ali kreditno kartico preko sistema myPOS,
 • preko spletne banke PayPal,
 • z gotovino ob osebnem prevzemu v našem skladišču,
 • ob nakupu nad 50€ stroške dostave na območju Republike Slovenije krije ponudnik, ne glede na način plačila.

Sklepanje in arhiviranje pogodbe 

V skladu z direktivo 2010/45/EU ter s spremenjenim 84. členom Zakona o davku na dodano vrednost – ZDDV-1 (Uradni list RS, št. 13/11-UPB3, 18/11, 78/11, 38/12 in 83/12) se s 01.01. 2013 uvaja enakovredna obravnava papirnatih in elektronskih računov.

Pogodba je sklenjena s potrditvijo naročila, to je ko uporabnik na svoj elektronski poštni naslov prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno.

Vse sklenjene pogodbe bodo shranjene na strežniku ponudnika ter v fizični obliki na sedežu podjetja. Uporabnik ima v vsakem trenutku možnost zahtevati, da mu ponudnik omogoči vpogled v njegovo pogodbo ali da mu jo posreduje bodisi v digitalni bodisi v fizični obliki, prav tako si jo lahko sam prenese v svojem uporabniškem računu.

Vse pogodbe se sklepajo izključno v slovenskem jeziku.

Promocijske kode in darilni boni 

Promocijske kode in darilni boni prinašajo različne ugodnosti pri nakupu ali dobropis in so časovno omejeni. Darilni bon je izkazni papir, ki ga ponudnik proti plačilu z gotovino, debetno ali kreditno kartico ali po predračunu izda v obliki listine ali v elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko, ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletni trgovini http://beta.megamiska.eu. Pri nakupu darilnega bona veljajo enaka določila, kot so navedena v pogojih poslovanja. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne. Uporaba darilnega bona je možna na naslednji način:

 • preko vnosa unikatne alfanumerične kode darilnega bona med samim nakupom v polju unovči darilni bon;

Imetnik bona mora bon porabiti v 6 mesecih od dneva izdaje, razen ko je na bonu to izrecno drugače označeno.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe 

Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Dobavni roki 

Vsa naročila oddana med delavniki, najkasneje do 15. ure bodo odpremljena praviloma v roku 5-7 delovnih dni (velja za izdelke na zalogi). V primeru plačila po predračunu se šteje, da je do 14. ure potrjeno nakazilo na računu podjetja.

V kolikor ni označeno drugače je cena pakiranja in pošiljanja 3,50€.

V primeru plačila z gotovino ob prevzemu poštarju izročite gotovino in Pošta Slovenije oz. kurirska služba bo za vas opravila plačilo. Pri plačilu z gotovino ob prevzemu ne plačate dodatne provizije za odkupno poslovanje oz. plačilo UPN (univerzalnega plačilnega naloga).

Rok dobave za izdelke, ki niso na zalogi je običajno 7-10 dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši vas bomo o tem obvestili preko elektronske pošte.

Pri naročilu izdelkov po izrecni želji kupca v vrednosti nad 50€ ponudnik lahko zahteva plačilo avansa v višini najmanj 50% v vrednosti naročila.

Pritožbe in spori 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@megamiska.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za reševanje sodnih sporov je pristojno okrajno sodišče v Mariboru.

Stvarna napaka 

Kdaj je napaka stvarna?  Predvsem kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno rabo
 • se kupcu izroči artikel, ki se z modelom ne ujema

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla.

V katerih primerih naj uveljavljam stvarno napako?

V primerih ko blago nima garancije.  Potrebno jo je uveljavljati v zakonsko predpisanih rokih.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine) 

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek odškodnine pri Pošti Slovenije ali kurirski službi. To storite tako, da paket prinesete na pošto ali pokličete dostavljalca kurirske službe, takoj ko opazite poškodbo oziroma najkasneje v roku 15 dni od prevzema paketa. Poštne uslužbence opozorite, da je treba izpolniti obrazec “Zapisnik o poškodovani pošiljki”, ki ga nato tudi podpišete. Skupaj s Pošto Slovenije oz. kurirsko službo bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Zavrnitev naročila 

Upravitelj spletnega mesta lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

V kolikor podjetje svojih obveznosti ne more izpolniti, ker blago ni razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev bo upravitelj o tem nemudoma obvestil uporabnika in mu vrnil vsa morebitna predhodno opravljena plačila na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.

Spletno trgovino upravlja podjetje:

Naziv podjetja: Trgovina in storitve, Tine Smuk s.p.

Naslov: Ulica Staneta Severja 10, 2000 Maribor

Davčna številka: 29726450

Matična št.: 8039372000

Št. vpisa v register: 0106-81-20170828-002355

Telefon: 031/010-500

Elektronski naslov: info@megamiska.eu

Želimo Vam obilo uspešnih nakupov v naši spletni trgovini ter seveda obilo užitkov ob uporabi naših artiklov!

V Mariboru, dne 1.2.2020

Direktor: Tine Smuk