Ta čelada je narejena tako, da absorbira energijo udarca z delnim uničenjem, poškodbami školjke ali jermena, pomaga zaščititi pred poškodbami glave zaradi majhnih predmetov, ki padajo od zgoraj.

UPORABA:
Da bi zagotovili največjo zaščito, mora biti čelada varno nameščena na glavi, trakovi pa morajo biti prilagojeno. Ena velikost se prilega vsem zaradi nastavljivega traku za glavo (52-62 cm). Sprednji del naj bo obrnjen naprej.

VZDRŽEVANJE:
Priporočljivo je, da se čelada redno čisti samo s toplo milnico ali obriše z mehko brisačo. Življenjska doba čelade je odvisna od izpostavljenosti sončni svetlobi, podnebnim razmeram, fizični in / ali kemični izpostavljenosti in pogostosti uporabe.

Pred vsako uporabo je treba lupino čelade pregledati zunanje in notranje. Čelado takoj zamenjajte, če se pojavi kakršenkoli znak obrabe ali če obstajajo znaki škode ali propadanja plastike, saj je to lahko znak, da se zaščita zmanjša. Vsako čelado, ki ima znake obrabljenih ali je poškodovana, je treba takoj odstraniti iz uporabe in jo zamenjati z novo. Tudi suspenzije čelade je treba natančno pregledati, če ni razpok, polomljenih trakov ali drugih znakov obrabe. Poškodovane suspenzije ali lupine čelade je treba odstraniti iz uporabe in jih takoj zamenjati. Življenjska doba čelade je tri leta, vendar je priporočljivo zamenjati celoten sistem prtrditve vsaj vsakih dvanajst mesecev. Datum izdelave je mogoče najti na notranji strani sprednjega obroča: leto izdelave je razvidno na sredini kroga, mesec na strani kroga.

SKLADIŠČENJE:
Kadar čelade ne uporabljate, jo hranite na hladnem, čistem in suhem mestu v originalni vrečki, izdelka ne postavljajte na neposredno sončno svetlobo ali v okolje s prekomerno toploto ali kemikalijami.

OPOZORILO:
Prepovedano je odstraniti kateregakoli od originalnih sestavnih delov čelade, razen tistih, ki jih priporoča proizvajalec. Čelada se ne sme uporabljati na noben drug način kot za tiste, ki jih priporoča proizvajalec. Vsako čelado, ki je bila močno izpostavljena, je treba čim prej zamenjati.
Čelada nudi omejeno zaščito. EN397 Evropska standardna številka za industrijske varnostne čelade. EN: 2012

Šifra: 10372BL Kategoriji: ,